• 9 hours ago by Eliss Malaysia

  Eliss Malaysia
  TESTIMONI PENGGUNA ELISS TROPICAL COLLAGEN
  TESTIMONI PENGGUNA ELISS TROPICAL COLLAGEN
 • 14 hours ago by Eliss Malaysia

  Eliss Malaysia
  Stroke atau angin ahmar, adalah keadaan apabila otak kehilangan bekalan darah sama ada kerana pembuluh darah tersumbat (trombosis), pembuluh darah menyempit (stenosis) ataupun pembuluh darah pecah yang menyebabkan pendarahan dalam otak. Sekiranya kita nampak seseorang yang mempunyai mana-mana simptom di atas, kita dapat menggunakan FAST bagi mengenal pasti dengan cepat adakah orang itu sedang diserang strok. F untuk FACE: Minta orang itu senyum. Adakah sebelah bahagian wajahnya jatuh? A untuk ARMS: Minta orang itu angkat kedua-dua lengannya. Adakah sebelah lengannya jatuh ke bawah? S untuk SPEECH: Minta orang itu ulang semula satu ayat mudah. Adakah percakapannya tidak jelas atau pelik? T untuk TIME: Sekiranya kita perhatikan orang itu mempunyai antara tanda yang di atas, segera dapatkan rawatan perubatan.
  Stroke atau angin ahmar, adalah keadaan apabila otak kehilangan bekala
 • 16 hours ago by Eliss Malaysia

  Eliss Malaysia
  Selamat Pagi dan salam Jumaat
  Selamat Pagi dan salam Jumaat
 • 1 day ago by Eliss Malaysia

  Eliss Malaysia
  TESTIMONI PENGGUNA LEPTOS
  TESTIMONI PENGGUNA LEPTOS
 • 1 day ago by Eliss Malaysia

  Eliss Malaysia
  Apakah Punca Sebenar Yang Menyebabkan Kolestrol Tinggi Dalam Darah? 1. Pemakanan : Mengambilan makanan yang tinggi kandungan lemak tepu biasanya akan meningkatkan kadar kolestrol. Contohnya seperti telur, keju, minyak masak, dan pelbagai jenis makanan bergoreng. 2. Berat badan : Tumpuan lemak di bahagian perut dan pinggang bukan sahaja menyukarkan anda untuk memilih saiz seluar yang sesuai, malah ia juga meningkatkan kadar triglisedira dan menirinkan HDL atau kolestrol baik.
  Aktiiviti harian : Kurang melakukan aktiviti atau kurang bersenam akan meyebabkan peningkatan kadar LDL (kolestrol jahat) dan mmerendahkan tahap HDL (kolestrol baik) 3. Usia dan jantina : Mencecah umur 20 tahun, kolestrol mula meningkat melainkan anda mengamalkan aktiviti dan pemakanan yang mencegah kenaikan tahap kolestrol. Golongan lelaki lebih cenderung mempunyai tahap kolestrol yang tinggi berbanding wanita. 4. Tahap Kesihatan : Mempunyai penyakit lain seperti diabetis atau hipotiroid berisiko unutk peningkatan tahap kolestrol. Lakukan pemeriksaan kesihatan secara rutin bagi mengelak risiko penyakit lain. 5. Sejarah Keluarga : Sesetengah orang masih memiliki kadar kolestrol yang tinggi walaupun telah mengamalkan gaya hidup yang sihat dan diet yang seimbang. Faktor keturunan juga mempengaruhi masalah kolestrol tinggi. 6. Merokok : Pastinya anda sendrii sedar akan keburukan merokok. Selain merosakkan paru-paru, merokok juga mampu menurunkan tahap kolestrol baik dalam darah.
  Apakah Punca Sebenar Yang Menyebabkan Kolestrol Tinggi Dalam Darah?1
 • 1 day ago by Eliss Malaysia

  Eliss Malaysia
  Good Morning everyone 🙂
  Good Morning everyone :)
 • 2 days ago by Eliss Malaysia

  Eliss Malaysia
  TESTIMONI PENGGUNA SCRUB ASAM JAWA
  TESTIMONI PENGGUNA SCRUB ASAM JAWA
 • 2 days ago by Eliss Malaysia

  Eliss Malaysia
  Alhamdulillah. Set Berpantang Amina Secret ready in the house. Cuma kerusi tangas masih dalam production.
  .
  Kami mementingkan penjagaan wanita dari luaran tapi turut mendapat kebaikan untuk dalaman juga.
  .
  Setelah Sally sendiri melalui tempoh berpantang, nowadays banyak masalah baby kuning dan baby alah pada jamu jadi ibu berpantang skip dari mengambil apa-apa jamu. Oleh itu, Amina Secret bawakan:
  .
  1) Herba Tangas - ramuan hebat untuk penjagaan peranakan dengan bertangas, rapat dan ketatkan vagina dan pulihkan otot vagina. Boleh digunakan untuk tangas kering atau tangas wap, sebagai scrub vagina dan mempercepatkan proses penyembuhan luka jahitan.
  .
  2) Herba Bengkung - rampingkan pinggang si ibu dengan herba bengkung yang sangat awesome ni, kesan berganda daripada hanya sekadar menyapu minyak dan lotion panas sahaja. Herba yang memberikan kesan penas dan cepat kecut pada peranakan juga. Memampatkan kulit perut dan pecahkan lemak degil yang berkumpul di kawasan perut yang berlipat.
  .
  3) Mandian herba - Memberikan aura 7 daun yang menyegarkan pada si Ibu. Daun sepulih yang terkandung di dalam mandian herba yang digunakan secara tradisi untuk “memulihkan” semangat ibu dan menghindari dari “gangguan” asing. Bagus diamalkan oleh wanita selepas period juga.
  .
  4) Scrub Asam Jawa - Ia merupakan gosokan dari bahan alami yang akan menanggalkan kotoran hitam di bahagian intim, ketiak, pangkal peha, perut, tengkuk, buku lali dan siku. Kesan dari rekahan mengandung (stretch marks) juga dapat dipudarkan dengan mengamalkan skrib mandian asam jawa.
  .
  5) Tungku Bayi - Tungku bayi Amina Secret ni lain dari yang lain. Best sangat. Buka bungkusan dia pun dah bau herba. Tungku kat perut anak terkentut-kentut dia. Anak lelah dan selsema tuam kat dada akan lebih melegakan si anak. Anak lebam, gigitan serangga, benjolan dan batuk, boleh tuam. Senang nak simpan bila ia di datangkan khas dengan zipped bag. Lepas guna simpan kembali dalam zipped bag untuk menjaga aura herba dan kualitinya.
  .
  6) Minyak Telon - Ramuan Minyak kelapa, minyak kayu putih, cengkih, kayu manis, limau nipis dan kemuning hitam ini mampu memberikan kelegaan pada bayi. Memanaskan bayi selepas mandi, elak kembung perut dan sesuai untuk anak yang masalah sembelit, angin pasang dan lelah.
  .
  100% Ramuan Tradisi. Herba terpilih dan kesan yang sangat awesome.
  Alhamdulillah. Set Berpantang Amina Secret ready in the house. Cuma ke
 • 2 days ago by Eliss Malaysia

  Eliss Malaysia
  Good Morning 🙂
  Good Morning :)
 • 3 days ago by Eliss Malaysia

  Eliss Malaysia
  TESTIMONI PENGGUNA LEPTOS
  TESTIMONI PENGGUNA LEPTOS